Beställningen var redan gjord

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg om den byggetablering som SL:s underentreprenör JM håller på att uppföra så har vi fram till på fredag på oss att yttra oss i ärendet.

Då handlade det om den forcerade processen för att få ett beslut om bygglov. Igår när jag var på jobbet får jag en bild sms:ad till mig från min fru. Bilden föreställer de byggbaracker som JM sökt bygglov för. Byggbarackerna reses alltså tre dagar före datumet vi senast ska inkomma med vårt grannyttrande.

Jag kan ju bara spekulera men det är kanske inte helt orimligt att tro att dessa baracker redan var beställda och leveranstiden var bestämd när JM:s person knackade på vår dörr förra veckan. Då ramlar ju bitarna också på plats om varför det var så bråttom att få in vårt yttrande. Att en etablerad aktör som JM ska behöva bete sig på detta sätt.

Ett telefonsamtal till kommunen blev det om detta, så hoppas jag de tar JM ordentligt i örat.

5 Responses

Kommentera