Grattis på bröllopsdagen

Idag är det er bröllopsdag käre bror och svägerska. Det ska bli grymt roligt att få vara med och fira er bröllopsdag. När det här inlägget publiceras står vi förhoppningvis i solskenet på en brygga i Sigtuna och jag har, som Bestman, full kontroll på ringarna i min ficka.

När jag fick reda på att ni skulle gifta sig så uttryckte min bror att han hade en stor förväntan på mitt bröllopstal (med glimten i ögat). För mig var det självklart att hålla tal. Delarna i det har kommit under våren, oftast på mina löparrundor efter att vi har lagt barnen. Därför har jag aldrig varit riktigt oroad över att i tid inte få ihop innehåll till ett tal. Däremot blev det så klart tidsbrist när alla noteringar skulle sammanställas. Men tack och lov fick jag lite tid för mig själv då jag kunde sammanställa allt på ett antal talkort.

IMG_6556

Talet kommer att vara något i stil med:

Fan, brorsan ÄR ju Paul Stanley!

twittrade min bror någon gång i mitten på 80-talet.

På den tiden mimade jag och brorsan våra favoritlåtar för våra föräldrar i olika sammanhang. Det blev väldigt mycket Kiss vi framförde då det var mitt favoritband. Jag hade en idé om att vi skulle framföra låten men backade när jag tänkte på vilken period på året bröllopet sker. Junimånad kan vara rätt varm och både jag och min bror har en förmåga att svettas en del…så därför la jag ner det spåret

Google är fantastiskt. Genom en sökning på google kan man få fram i princip vad som helst. Jag googlade på min brors namn vilket gav ungefär 740 000 träffar. Om vi ser resultatet utan inbördes ordning så handlar en stor del av träffarna om den blivande frun så klart. Resten av sökresultatet är till stor del sport i alla former. Sport sport sport sport. Det är fotbollsmatcher i olika sammanhang och serier, handboll, ishockey etc. Sedan undrar min bror hur det kommer sig att hans barn tycker om sport…kommenterar sig själva när de spelar innebandy osv.

När jag googlade ”LIKA OLIKA” gav det ungefär 36 miljoner träffar. Jag får ofta höra hur lika jag och min bror är. Jag tror vi båda funderar över vad det är som folk ser hos oss som är lika.

Nu följer några exempel där jag tycker vi är rätt olika

Om vi tar längden till exempel…när jag gick till skolläkaren och läkaren ritade ut en graf över hur lång jag skulle bli så var det ett rakt streck som slutade ett par centimeter ovanför 1,80. Jag var mycket nöjd. Döm om min irritation när tillväxten upphörde vid 1,77. Min bror då. Ja han passerade 1,80 med lätthet.

Ett annat exempel är hårfästet. Medan jag har Norges kustband i pannan, vilket inte är kattskit det… har min bror mycket bättre i sin panna.

När det gäller introduktionen av tobak är vi också olika…medan min bror avslöjande spydde bakom garaget efter att ha svalt för mycket Röda Lacket glider jag genom tonåren utan att avslöja allt för mycket om mina nikotinäventyr…

När min bror en morgon skriker ”MAMMAAAAA!!! DET LIGGER EN FIMP I TOALETTEN” konstaterar jag krasst att den kan ha kommit upp ur avloppet…någon form av baksug.

Så lika är vi inte.

Även våra barn har blivit olika, särskilt när det gäller att somna på kvällarna. Medan det brudparets kan fundera över om de ska äta middagen på tu man hand klockan 19:30 eller 20 får jag min fru fundera över om vi ska ta nattvickning före eller efter 22-nyheterna.

Men det är inget fel med att vara olika…

Jag får ju överta kläder från min bror. Ibland så är han väl ambitös när han köper kläder. Jag är ju kort och har lite mer benstomme. Jag har exempelvis ingen hals. Min bror…ja han är över 1,80.

En googlesökning på goda affärer ger ungefär 1,6 miljoner sökträffar.

Min svägerska är en riktig affärskvinna. Hon har extremt bra fart på inköpen av prylar och kläder. Hon verkar ha förmågan att få en rabattkupong på 50 % att ge reda pengar tillbaka i plånboken.

Jag twittrade i början av 2000-talet ut

”Framtidsfabriken har ju bara gått upp 2700 %.
Måste finnas mer krut i den raketen… #riksometttroll”

Innan jag skrev tweeten hade jag köpt Telia till det fantastiska priset av 85 kr. Ett fyndpris enligt en del. Jag tillhör nog en liten skara som lyckades sälja den för inköpspris innan kursen tog fart nedåt. Vad gör jag nu. Jo…istället för att köpa mig en stereo, en cykel eller någon annan rolig pryl å vara nöjd så investerar jag pengarna i framtiden…. Framtidsfabriken…vad som händer sen är att IT-bubblan spricker och mina Teliapengar flisas ner i småbitar.

Så jag ska inte säga så mycket om affärer och en investerings värdestegring kanske…

(Själva svensexan har jag ju skrivit om här )

Man brukar ju säga att det som händer på en svensexa stannar på en svensexa…så är det inte i detta fallet….här får du en CD skiva med lite bilder och filmer från nästan alla tidpunkter då vi var borta. Här är också ett kuvert med inloggning till ett Instagramkonto där det finns ett antal bilder uppladdade. Kontot är privat och du väljer själv hur du vill göra med åtkomsten till kontot.

Kära brudpar. Idag är det er dag. Jag är övertygad om att det är många med mig som känner en enorm glädje att få vara med och fira er bröllopsdag. Att vi också framöver kommer få uppleva många fina stunder med er. Att ni skulle trappa ner på era middagar i goda vänners lag skulle förvåna mig.  Grattis på er bröllopsdag och ett stort lycka till!

Skål!

Nu ser jag fram emot en finfin eftermiddag och en rolig bröllopsfest tillsammans med er, släkten och vännerna.

Uppdatering 2013-06-18

Det blev en kanonlyckad dag i strålande solsken tillsammans med brudparet. Här är en länk till en storifysammanställning över de tweets och bilder jag snappade upp i samband med bröllopet.

Kommentera