Molnen skingrades

Temat för Fotosöndag under den här sommaren har varit ”somrigt”. Då vi firade midsommar var det en typisk midsommardag, dvs. kallt och på gränsen till regnigt. Efter en kall och vädermässigt kass vår kändes det som om det eländiga vädret skulle hålla i sig hela sommaren. På midsommaraftons morgon tog jag bilden nedan för att på förhand fånga hur somrigt det skulle bli.

Midsommar

När mitten av semestern sedan närmade sig och vi tog klivet in i augustimånad kikade jag på bilden från midsommarmorgonen igen och tänkte

”-Nä,  det kan inte vara möjligt att den bilden slutligen blir temabilden.”.

Men så i slutet på semestern så skingrades molnen och solen och värmen kom. De personer som driver kiosken på badplatsen dit vi brukar gå drog säkerligen en lättnadens suck i förhoppningen att sommarens skrala försäljning skulle få sig ett uppsving i och med solens och värmens antågande. Temperaturen i poolen var det ingen fara med, den låg konstant på 25°. Så även om bilden till säsongens första Fotosöndag kanske inte direkt fångar temat ”somrigt” så får den symbolisera tidpunkten då molnen skingrades och sommaren visade oss sitt rätta ansikte. Då det plötsligt gick att planera in uteaktiviteter utan att behöva kika på vilken dag i framtiden väderappen visade en halv sol med gardering för lite regn. Men det var sent. Det var nästan samtidigt som tidpunkten då flyttfåglarna i princip laddat klart batterierna och påbörjat sin resa söderut.

Molnen skingras

Kommentera